09 Haziran, 2005

Açıl Susam Açııl..


Sandığımı uzun zaman oldu açmayalı. Bu gün bi daha açiim dedim. Bu namaz örtüsünü tabiki halam yaptı, malum iğne oyasının ustası O. Bu örnek çok yerde kullanılabilinir. Mesela boncuk işlenmiş bi şömentablonun ucuna renkli yada simli ip ile yapılsa fena olmaz... Havlu kenarıda olur.Daha biçok şey. Sizinde önerilerinizi beklerim...



Örneğe yakından bakalım.

Gülen Bebe



Örneğin adını örnekten esinlenerek koymuşlar. Ebruli iple yapılmış. Annemin ilk ve son kez yaptığı ebruli ip örneği oldu. Denk gelmesi önemli. Bir ara pazarda örneğin ismini vererek ebruli ip alınıyordu acaba halen öylemi?

Yakından bakalım.

10 yorum:

Nilüfer dedi ki...

Halan bu iğne oyasında gerçekten usta olmuş çok güzel görünüyor.

nagice dedi ki...

ikiside çok güzel.iğne oyasında hiç bilgim yok.ama oya gülen bebe çok hoş valla..
ellerine sağlık..

Adsız dedi ki...

nazlı inanmayacaksın ama bu oya örneği benimde yaptığım ilk ve tek oyadır. ve bu örneğin bendeki hatırası çok büyük. samsun'da yurtta kalırken yapmıştım. orda şimdi rahmetli olmuş bir arkadaşım öğretmişti bana bu oyayı. eskilere gittim bir garip oldum anlayacağın.

Rengarenk dantel dedi ki...

arkadaşın gençmiş anlaşılan. kaybetmek üzücü. sana üzücü şeyler hatırlatmışım ben.

pınar dedi ki...

iğne oyasının görünüşü ne kadar asil. çok hoşuma gitti. halanın eline sağlık. gerçekten güzel yapmış.

Adsız dedi ki...

slm millet.gene ben hava.bu sitenin bas belasi:))))bu gordugunuz igne oyalari ablama yapilmis saniyosunuz dimi.haklisiniz o oyle diyo.sizlerde inaniyosunuz dogal olarak.ama sakin inanmayin benden uyarmasi.bu gune kadar halamin yaptigi butun igne dantelleri bana aittir.hepsini elimden aldi bu nazli.benden söylemesi.kucuklugunden beri beni cekemez:))))her seyde ondan üstün oldugum icin:)))))

Adsız dedi ki...

pinarcim.buda sana özel bi msj gibi bisi olsun.eger benim gibi bi basbelasini kardes olarak kabul edersen seve seve.ama bak pesin soyliyim.deminde dedigim gibi biraz basbelasiyimdir:))))))

pınar dedi ki...

kardeş olsun da başbelası olsun ben razıyım:)

Rengarenk dantel dedi ki...

oh ii yapmışım sana çeyiz meyiz lazım değil. kızım ne girip girip duruyon siteme. çık! gözüm görmesin seni :). bu arada sen hangi ara yazıyon bunları? işten fırsatın oluyomu ki? tabiii, iş muzurluk olunca fırsatı kendin yapıyon diiiimiii?
pınar sen sakın uyma bu havvaya bak başına bela olur yoksa....
uğraşamazsın, kendini beğenmiş ukela tavırları sana ağır gelir. benim öz kardeşim, (ne yazıkki ) ben bile çekemiyom derdini :)))
bu kadar söz dalaşındn sonra bunlar işin şakası demek baya garip ama site ziyaretçileri bizi gerçekten yanlış anlamasın diye yazıyorum. biz hep böyleyizde ( düşünün ve bu perişan halime duada bulunun...)

pınar dedi ki...

yanlış anlamıyordur kimse nazlı. yaşlarınız yakınsa arkadaş gibisinizdir siz. tatlı tatlı şakalaşıyorsunuz ne güzel.
senin için dıa ederim nazlı:)